Di mana mahu download movie/tv series free ?bagaimana?

Saturday, December 19, 2009

(note : font yang color oren tu..adalah link, so kamu boleh click k!)

Well, my cousies and some of friends asked me, kat mana biasa saya download banyak movie yang best-best...(yelaa dulu masa kat mmu, ada cybertracker, server mmu superlaju..dalam hostel je, seronok,so akulah one of the mastermind sedut movie,lagu semua.tp skarang...kat rumah pulak super semput lembab dan sebagainya)...dan itu tidak dapat dinafikan.

baiklah... sekarang mari saya berkongsi sedikit sebanyak yer. okay walaupun tak dapat jugalah menafikan kelembapan internet still jugak..ada, dengan ketidakstabilan..tak kiralah broaband ke, streamyx ke..okay,betul tak??. So bila nak download, mesti korang kene sabar menunggu sampailah download tu complete okay. ..takda cara lain. SABAR okay!ngheee..

So, dalam entry nie, letme share sedikit sbanyak yang biasa saya gunalah, kalau korang dah lagi advance , boleh comment/bagitau saya kat mana tempat lagi best ok?Sharing is caring, right?=D

Okay, i give 4 ways untuk mendownload okay..actually banyak lagi...kene rajin explore/google lah..

Cara Pertama : download menggunakan torrent.
okay  sebenarnya banyak, tapi kene pandai pilih.kat mane tempat kamu nak download .Contoh : saya, kalau guna torrent biasalah tempat macam :

a.) http://torrent.jiwang.cc/ ( unfortunately kamu kene ada account sendiri, mungkin berbayar..i'm so lucky sebab guna acc pakcik cinta saya punya acc (hiks!), tapi still pilihan movie tak banyak untuk korang download. tapi kalau guna torrent, maybe ni paling cepat kot kat malaysia ni.

b.) torrenz.com, btjunkie.org,the piratebay : etcs

*kalau nak guna torrent download,first mesti korang kene download dulu Bitcommet or.. Utorrent..or etcs.. yg stabil kat Malaysia ni untuk download movie guna torrent. Langkah seterusnya: (contoh: pilih movie dekat web torrent , then click download kamu boleh open and die terus pergi download guna Bitcommet/utorrent..or save dulu file and open back.. using application Bitcommet/Utorrent...) and terus die masuk download sampai tamat (of coslaa kene lagi lama tunggu sebab korang kene pilih dulu movie mana paling banyak seeder/leecher kalau tak berjanggutla tunggu movie tu taksiap-siap).Contoh bitcommet:



Cara Kedua: Click link url and download satu-satu
Okay selain download melalui torrent, sekarang banyak blog/site/forum  yang free,so korang boleh guna untk terus download movie...menggunakan rapidshare/megaupload/mediafire...maka lebih senang dan mungkin lebih cepat. (oh sebelum tu,kamu kena dowload dulu Winrar yer kalau takdelah) ;)

contoh: (link Malaysian).
a) Aku muzik hampa.
b.) kraetiv.net
lain-lain blog movie blog/link: ( http://rapidsharemovieblog.blogspot.com/, http://mediafirelinks4movies.blogspot.com/, http://moviesdownloadsmania.blogspot.com/, http://www.rapidshareking.com/, http://gblog85.blogspot.com/, http://www.rslinks.org/,http://www.azmovie.net/, http://www.mechodownload.com/forum/, http://www.movie-forumz.org/,http://www.final4ever.com/ )

atau..kamu boleh pergi ke forum download lain : contoh:
a)AmanderForum (register dulu as user)
b) katz.cd (kat sini dia kumpul banyak link movie, so korang kene pilih,carilah yang rating okay sikit)

kat web tersebut, akan ada banyak link, so keje lambat korang click satu-satu link, boleh download satu-satu...then extract semua movie skali...(tapi kalau tetiba internet korang disconnet, kene la download from the begining semula okay.=D)


ex-A
atau:

Cara Ketiga : Menggunakan jDownloader (lebih selamat untuk hoster: rapidshare/megaupload)
First kamu kene download : jdownloader (biasa saya pakai, tapi ade banyak lagi download manager lain cth freerapid,rapidsharedownloader,vdownloader etcs)

dan install first..okay..next

So,bila nak download guna rapidshare/megaupload...contoh (korang klik kat satu movie contoh kat website:  katz.cd) so keluar ni...ada banyak link compressed rapid (rar) kan? so korang copy semua link tu..




Selepas kamu copy semua link, go back dekat jdownloader, and click linkgrabber..and die akan auto detect/paste link yang kamu copy tadi.contoh:


Okay next korang boleh click "continue with all". and boleh click on "download". kat situ korang boleh tengok...yang link-link movie tu, akan -->waiting for few seconds)


dan selepas itu download tu akan jalan satu-satu... tetapi masih bergantung pada connection /kecepatan internet kamula..kalau lembab dia akan keep waiting sekejap..and resume back download tu..;)


korang kene tunggu, sampailah korang habis download semua link .rar tu..=D..
BUt guna jDownloader nie...file-file rar tu akan auto-extract..meaning to say..lepas habis download, dia akan terus extract jadi satu file...Kalau movie tu ada password, make sure kamu letakkan password tu sekali..untuk extract file tu..okay.(check kat website movie tulah)

Cara Keempat: Hoster mediafire(lagi okay) download menggunakan IDM(Internet download Manager)

*cara ini adalah yang paling saya suka guna sebab download dia tak sangkut-sangkut and cepat sikit!*

So, seperti biasalah...First kamu kene download dulu IDM... and install software tu.

okay bila dah install... kamu check balik kat folder kamu install tu..copy yang gambar hijau tu.. and go to..c:/programfile/internet manager  dan paste back gambar tu.

Next.. go back to folder download tu..and just double click gambar yang ketiga (seperti di atas).And boleh set dia auto associate with site mediafire yang kite nak download.

Next: korang boleh terus pergi movie site yang ada hoster mediafire contoh dekat website:  Amanderforum..seperti biasa korang carik movie hoster mediafire...(rapidshare pon boleh guna jugak)

bila dah dapat link..kamu boleh open link movie tu..and.. boleh click "download here" and dia akan auto downloading file tu through IDM..boleh open banyak link dalam satu masa,if you want..too

atau click satu link movie (mediafire) and die keluar "download here" ..then right click link tu..and select "download with idm"



*and dia akan..keluar message window macam ni :*



*so, boleh save kat mane korang nak* and start downloading..=D

menggunakan IDM..if,  internet kamu ter- disconnect all of sudden, kamu still boleh resume semula..download tu,so no worry!!;)
bila semua link dah habis download...korang boleh terus..select semua file and extract ( contoh : ext-A), tapi sometimes.. letsay..dia cakap ada volume rar broken.. korang boleh try macam ni:

letsay ada kuar error message lagi.. just biarjer..huuhuh... insyaAllah..lepas extract semua..kamu bolehlah menonton movie/tv series yang korang download tu... okay??

haaa faham atau tidak?apapun.. kamu kene cuba dulu okay..

sekian.. buhbye!=D

(note : kalau malas tunggu..better gi tengok wayang je, or beli DVD /Bluray sendiri..LOL)

2 comments:

nini said...

pakcik cinta sy 2 sape?hahhahahah

ms.iu on December 20, 2009 at 10:17 AM said...

ahahhahaha..no comment, no comment :D

 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada