Desa Agam Family Day 2009@ Bagan Lalang.

Monday, May 11, 2009

Hey peeps! sorry for few days lack of updates...! and i'm back...

Ohhh sayaa tak pergi holiday panjang mana pun, belum school break..just spend few days with family jer...huhuhh... okay...hereee......

a very long updates from previous family event!!

Friday : After habis kerja...lepaking pergi rumah kakak saya kat Putra Height....sampai-sampai rupe2nye my kak off half day, so sampai kitaorang minum petang jap... malam tu gi makan-makan kat restoren mak jah kat area dalam Putra Height jugak... dengan my mum, ziyad & danial. Lepas makan..hantar danial & ziyad balik rumah jap...and kami pergi Giant... gi beli daging lembu...& kambing untuk BBQ esok...hahahahha...sampai rumah ako dah keletihan terus tidoq...huhuhu.
Saturday: Pagi-pagi dah bangun...gi bungkus Hamper & hadiah Kak sana. Lepas tu makan breakfast cekodok pisang & behun goreng kak sana. huhuhu...then...pak tam & maktam sampai from sungai buluh...lepak..kemas-kemas barang then...kami terus bertolak ke destinasi...bertolak dalam pukul 12 lebih..sampai-sampai destinasi dah dekat pukul 2.00pm okay..... Btw, kami tinggal kat Chalet Persatuan nelayan B@gan L@lang...kami booking 9 chalet kat situ sebab dekat dengan pantai ...sampai-sampai jer tengok family kak ros, mak tih, kak eda, abang yusri sume dah sampai. so masing-masing prepare kerja masing-masing. Kak eda & nini yang bertugas sebagai AJK doorgift/pendaftaran/cabutan bertuah sudah menyediakan hadiah...towel comey bersama batch Hari Keluarga... setiap keluarga akan ditagkan dengan gelaran/suku di negeri sembilan contoh: family saya dapat suku tiga nenek, ada huhuhu.... okay dah sampai-lepak-perut dah lapar...AJK masakan iaitu Ocu still tak sampai -sampai lagi...hahaha..&AJK sukaneka family Dila pon tak sampai-sampai lagi..hihihiiih... tunggu punye tunggu dekat pukul 4.00ptg baru suma sampai which was lari dari tentative program yang saya buat...hahahhaah. ... to cut it short..bila suma dah sampai...dah makan..so mula lahh aktiviti sukaneka...acara sukaneka terbahagi kepada 3 bahagian:kanak-kanak, remaja & ibu bapa.
aktiviti ptg: main layang-layang
anak-anak buahku
kak rini & abg yusri
maktih & ayam :D


3 acara untuk kanak-kanak : bawa bola pingpong, tiup belon sampai pecah, isi air dalam botol.
3 acara untuk remaja : boling padang, shoot bola, & belon beracun.
3 acara untuk ibu bapa : si buta & si bisu, masuk benang dlm jarum & boling padang.
sukaneka bermula



dah penat-penat sukaneka...kami pon lepak & pergi pantai...tak mandi pon sebab air dah pasang.

Tema pakaian pada malam hari pula adalah hitam atau putih & malam pula acara bermula dengan ucapan oleh pengerusi program kak ros, bacaan doa oleh paktih, kata-kata aluan oleh paktam & my mum..& kemudian acara penyampai hadiah yang pertama iaitu hadiah kepada cousin-cousin yang mendapat keputusan yang cemerlang dalam exam & SPM... dan hadiah ditaja oleh Paktam...perghhhh kayerr betul mereka dengan duit...yaa yaaa family saya memang jenis compete bab study..dapat result best, pakcik2 kompm kasi duit...hahahahah...kemudian... acara cabutan bertuah sesi pertama untuk 5 pemenang pertama..(best sebab hadiah sponsor untuk cabutan bertuah sgt banyak!). ..kemudian...barulahh makan....BBq....melantak tahap dewa..ada kambing, daging, ikan, ayam,sotong, udang, sosej... etcc...hahahaha...dah kenyang makan.... ada pulak...mesyuarat family...mengenai penubuhan koperasi keluarga & yada-yada... bilaa dah abehhh suma tu.....haaaa barulaa sambung penyampaian hadiah sukaneka, cabutan bertuah , pertukaran hadiah keluarga, cabutan bertuah lagi skali..etc-etc-etc......dan last sekali...ialah sambutan Mother's Day & Sambutan Birthday...ada 3 kek..lagi...perghhh makan sampai lebam lagi oki...dah abih suma tu...kire-kire pukul 12.00am kot...dan kemas...kami dengan cousin-cousin pergi ke pantai utk tengok ketam..hahahah cool okay....then...... balik semula kat chalet....tak tido lagi okay..kami sambung main monopoli kad kredit.hahahahah..sampai laaa pukul 2 lebih...mata dah lalokkk barulaahh sume tido...huhu.

Sunday: Bangun-bangun dah pukul 7.50..ahahahah ingat ada poco-poco pukul 7.15am tapi sume dah tido...ahahahah... bangun mandi & breakfast...baru poco-poco..ahahahah syiokkkk!!...lepas tu...gi pantai pulak....main teng-teng.... pastu pulakkk.... gi mandi laut...ahahahah akhirnyaaa dah laa lupa pakai sunblock! abeh aaa mukaa sayaaa..hahahahahah...what can i say...... dah abeh sumaaa baru gi bali chalet.mandii.. & siap-siap.... lasttt skalii sesi bergambar keluargaaa...ahahahhaa......

yaaaa itu sajalah....untuk tiga hari ini.sekian, terima kasih. =)

2 comments:

cHoki2BeSt on May 12, 2009 at 11:57 AM said...

Tampak menyeronokkkan.. :)

ms.iu on May 12, 2009 at 3:41 PM said...

yep spend time dgn family sgt seronok :D

 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada